Biografie

O!Boy? – Als een uitroep van verrassing: Wat zingen zij?
O!Boy! – Als een uitroep van vreugde: wat een muzikale vibraties!
Oooo!Boy! – Als een zucht van welzijn…

O!Boy … vier mannen die zingen over de liefde en de schoonheid van het leven. Het kwartet nodigt jullie uit voor een reis door de kleuren van barbershop, een vrolijke en romantische muziekstijl uit de Verenigde Staten in het begin van de 20ste eeuw.

Alles begint bij François die simpelweg wil zingen. Hij twijfelt nog tussen een koor, gewijd aan het repertoire van Bach, en die oude muziekstijl die hij nog kent uit zijn kindertijd, die vrolijke en humoristische liederen die zijn neef Joël en zijn vrienden zongen. François kiest voor de laatste optie …

Na twee jaar zoeken in België en daarbuiten, vindt O!Boy zijn ‘dreamteam’, de perfecte mix van persoonlijkheden en stemtimbres. Eind 2015 starten David, Leander, Emmanuel en François hun ontdekkingsreis door het repertoire en de geschiedenis van barbershop. Ze kopen arrangementen van Amerikaanse specialisten, zingen op straat, in livings, in culturele centra en starten een avontuur bij Jeunesses Musicales met een programma voor de seizoenen 2017-2019.

We won a medal, oh my gosh!
Picture by Zouhir Alam

O!Boy werkt samen met enkele zangcoaches, waarvan één hen overtuigt om met het kwartet deel te nemen aan een competitie. In maart 2017, tijdens hun eerste barbershopcompetitie, behaalt het nog onbekende O!Boy tot ieders verrassing een bronzen medaille op de 18de nationale competitie van de Nederlandse barbershopvereniging Holland Harmony.

Deze erkenning moedigt de vier zangers aan om zich verder te verdiepen in dit genre. Op uitnodiging van de Barbershop Harmony Society, de grootste Amerikaanse barbershopvereniging, zal O!Boy in de zomer van 2018 deelnemen aan de jaarlijkse ‘Harmony University’, die plaatsvindt in Nashville, Tennessee.

In maart 2019, de vier winnen 2 gouden medailles: beste mannen kwartet en beste mannenkoor, door de deelname in Momentum Chorus.

Referenties

Zij vertrouwden ons: Centre Culturel de Namur, Nuit de Chœurs des Villers-la-Ville, Foyer – Centre Culturel de Perwez, Jeunesses Musicales, Plaisirs d’Hiver, Gaume Jazz Festival, Tricoterie, Hôpital d’Ixelles, Hôpital Saint-Luc, Marry Me, SceneOff, WssTP, Hôpital Molière-Longchamps, Ferme du Biéreau, Centre Culturel de Hannut, la Fonderie, le Cercle des Voyageurs, le Casino de Liège…

En jij?